Костадинов за катастрофата на „Тракия“: Десетки коли минаха, никой не спря за помощ

ТОП НОВИНИ

Костадин Костадинов от „Възраждане“ е станал свидетел на катастрофата с мигранти на АМ „Тракия“. За това съобщи той във Фейсбук страницата си.

По думите му той и други случайно преминаващи граждани са обезопасили участъка и са сигнализирали другите автомобили, докато пристигне на място полиция.

По думите му десетки коли са минали покрай катастрофата, но никой не е спрял да помогне.

Автомобил с мигранти катастрофира на магистрала „Тракия“, шофьорът е избягал

Нелегалните мигранти от Мароко са транспортирани в болница

„Пострадалите се оказаха нелегални емигранти, мароканци. Казахме им да не се движат, докато не дойдат лекарите, за да не пострадат повече – така са ни учили в курсовете на Червения кръст по бърза помощ. Междувременно обаче, по дяволите, нито една кола не спря да пита какво става и дали имаме нужда от помощ!!! Нито една, а минаха десетки коли!!!

Полицията дойде след около 30-35 минути, линейката след още 5-10 минути, пожарната 2-3 минути след линейката“, пише Костадинов.

Той допълни, че докато са били на магистралата поне 3 пъти са щели да бъдат блъснати от коли. 

„Имаме човек със светлоотразителна жилетка, пуснали сме сигнални светлини на колата, трима души махаме с фенерчета и даваме светлинни сигнали и въпреки това „състезателите“ буквално щяха да ни отнесат на няколко пъти, заедно с катастрофиралата кола.

Обикновено в такива случаи нападаме прогнилата държава и разпадащите се нейни служби, и почти винаги имаме основание.

Обаче, драги сънародници, кого да нападна за това, че никой не спря да помогне в нощта?!?

В заключение ще кажа само едно – БРАВО на този българин, който сам, на свой риск в началото на цялата ситуация е предотвратил по-голяма трагедия“, посочва още Костадинов./бтв

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *