ПИРИН проведе първа тренировка за 2023г. 

СПОРТ

С група от 23-ма футболисти Пирин проведе първа тренировка за 2023 година. Преди началото на заниманието на стадион „Христо Ботев“ бе изпълнен традиционният водосвет за здраве и успехи на отбора, клуба и привържениците. Старши треньорът Христо Янев изведе група от 23-ма футболисти. Крилото Борис Тютюков от Миньор (Перник), нападателят Кръстьо Банев от ЦСКА 1948, който е юноша на Пирин и украинският външен халф Дмитро Семинив, преминал през тимовете на Черноморец (Одеса), Лиепая (Латвия) и ФК Лвов ще изкарат пробен период.

Към вече добре познатите юноши на клуба Мартин Бачев, Васил Христов, Любомир Тодоров, Марсел Бибишков и Илиан Костов се присъедини и десният защитник Мартин Георгиев, който също стартира подготовка с Пирин.

„На този етап няма промени в кадрови план, освен тези, които бяха извършени преди Нова година. Разговаряме с доста футболисти, искаме да видим как някои от тях ще се включат в отбора. Трябва ни качество, трябват ни хора на определени позиции. На базата на това, с което разполагаме като средства, ще се опитаме да направим възможно най-добрата селекция. Очаквам битката за оставане в елита да бъде много тежка. Не очаквам всичко да върви „по мед и масло“, но съм тук, за да работя, за да се справям с тези трудности и на база на тези трудности да вземам решения, които са добри за клуба“, заяви наставникът на Пирин Христо Янев пред медиите.

По време на подготвителния период “орлетата” ще изиграят пет контроли. Първата от тях ще е на 14.01 срещу Спортист (Своге), сигурни са още мачовете с Ботев (Враца) на 28.01 и ЦСКА (София) на 05.02. Приятелски срещи ще се проведат и на 21.01 и 25.01, като съперниците ще бъдат обявени допълнително.

/fcpirin.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *