Симитли бе домакин на първото по рода си състезание по парапланеризъм в Югозападна България

България СИМИТЛИ

Успешно завърши първото състезание по парапланеризъм в Община Симитли, което е и първо по рода си в цяла Югозападна България. Уникални умения и много емоции показа всички участници, които бяха част от днешното екстремно спортно мероприятие в общината.

Условията и да искахме не можеха да бъдат по – добри. Участниците в надпреварата бяха повече от колкото очаквахме. Имаше състезатели от различни краища на България, Варна, Русе, Сопот, София, Благоевград, Банско, Стара Загора, Петрич, Симитли, както и други населени  места.

В целното кацане взеха участие и любители, дошли за емоцията и прекрасното изживяване, както и за добрата възможност да се запознаят с едни от най – големите състезатели в България, които бяха гости на община Симитли.

Състезанието премина в 5 етапа, като конкуренцията бе много голяма имайки предвид, че огромна част от участниците са едни от най – добрите състезатели, които на световно ниво се нареждат в първата десетка.

Награждаване се проведе на залез слънце, когато бе и последния полет. Лично кметът Апостол Апостолов награди състезателя, който грабна първото място, а това е Валери Стоянов. Той е един от най – добрите парапланеристи, който е учил голяма част от участниците да летят с крило. Второто място бе за Ясен Нейчев, а третата позиция в спортното мероприятие грабна Димитър Ралев.Те бяха наградени от председателя на Общински съвет – Симитли Вилимир Александров.

Всички участници също благодариха от своя страна на организаторите и споделиха с нас: „Благодарим Ви за организацията!  Благодарим Ви за добрите условия. Можем да кажем, че ние сме хора, които са ходили на много състезания, но тук е най-добрата организация! Радваме се, че бяхме част от днешното спортно мероприятие по целно кацане и бяхме гости на община Симитли!“.

Организаторът Иван Калибацев, бе осигурил и персонални награди за всички „извън кадър“ на днешното събитие, това са съдиите, които оценяваха и наблюдаваха кацанията на състезателите, хората, които съдействаха за превозването на всички участници, както и всички останали взели участие. „Горд съм, че съм част от община Симитли и имам подкрепата на кмета Апостолов!  Благодаря за оказаното съдействие, за добрата организация и за цялостната подкрепа!“ с тези думи Калибацев се обърна към г-н Апостолов и закри първото проведено състезание по целно кацане в община Симитли.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *