„Капачки за бъдеще”: Детската болница в София ще получи нова линейка

ТОП НОВИНИ

Детската болница в София ще получи дарение – нова линейка. Тя ще бъде на разположение за малките пациенти благодарение на инициативата „Капачки за бъдеще”.

Казват, че по Коледа стават ЧУДЕСА и понеже е вярно, ние ще дарим ЧЕТВЪРТА детска линейка от „Капачки за Бъдеще“. Още тази сряда , споделят на страницата си организаторите на благородната кауза.

И допълват: Линейка, която ще вози бебенца от цяла България. Буквално всеки ден!

Каква е историята?

Преди няколко месеца единствената ДЕТСКА болница пуска апликационна форма към министерството да им осигури заводска детска реанимационна линейка. Нещо, което тогава струва някъде от порядъка на 400 – 500 000 лв. С две думи – искат най-високото качество. Единствената детска болница са все пак. До момента движение по тази молба изглежда няма.

Понастоящем болницата прави превозите си с бракувана линейка от Спешна помощ.

С тази линейка, досещате се, едва ли е най-добрата идея да се транспортират недоносени, недоразвити бебенца, тежащи по 1 килограм …

… и от болницата почват да търсят други варианти. И научихме за всичко това буквално преди няколко седмици, когато един познат сподели, че от Педиатрията го питали, дали няма да продава една от линейките си, с които прави неонатални транспорти. Щели да търсят финсиране, да я купят. След което да си сложат тяхната апаратура вътре и да я преправят, при нужда.

Сега, не е наша работа да коментираме решенията на разни министерства и други институции. Нашата работа е да помагаме. И в случая можехме да го направим. А и предвид че е Коледа – просто нямаше как да не го направим!

Свързахме се с болницата, казахме, че можем да помогнем, те много се зарадваха и тази сряда ще дарим четвъртата детска линейка от „Капачки за Бъдеще“.

Линейка, която ще вози буквално всеки ден и ще спасява детски животи!

Благодарим на всички за подкрепата!

Весела Коледа!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *