МВнР вика посланик Митрофанова на разговор заради Христо Грозев

ТОП НОВИНИ

Посланикът на Руската федерация у нас Елеонора Митрофанова е извикана на разговор във Външно министрество заради обявения от Москва за издирване журналист Христо Грозев. Това съобщиха за БНТ от министерството.

„Във връзка с обявеното федерално издирване на българския разследващ журналист Христо Грозев от Министерството на вътрешните работи на Руската федерация, информираме, че посланикът на Русия в София Елеонора Митрофанова e извикана на среща в МВнР в първия работен ден след празниците“, пишат в позиция от ведомството.

На срещата ще бъде обсъдена и забраната за изучаване на български език в окупираните райони на Украйна от Руската федерация, както и свалянето на портрети на български исторически личности, посочват още от МВнР.

Христо Грозев: Не знам защо от Кремъл ме издирват, но очевидно се страхуват от работата ми

Вчера разследващият журналист от „Белинкгат“ Христо Грозев бе обявен за федерално издирване на сайта на руското вътрешно министерство заради „нарушаване на член на Наказателния кодекс на Русия“.

У нас политици излязоха с остри реакции срещу тази новина, а главният прокурор заяви, че е изключено наказателно преследване на разследващи журналисти заради работата им.

/bnt

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *