Мобилно приложение и електронна система ни предупреждават за опасности

ТОП НОВИНИ

Следващата седмица предстои да бъде активиран национален електронен регистър на бомбоубежищата и скривалищата на територията на страната. Инициативата е на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. 


Новината бе съобщена в Благоевград, от главен комисар Николай Николов, при стартирането на стратегически трансграничен проект, свързан със засилване защитата на населението от бедствия, аварии и катастрофи. На този етап няма място за паника сред нас, предвид военните действия, които се водят на няколкостотин километра от страната.

Задействани са всички механизми за защита на населението, в ход е въвеждането и на нова електронна предупредителна система, свързана с местонахожденията на скривалища и бомбоубежища във всяко едно населено място.

Това подчерта главен комисар, Николай Николов.В момента се разработва ново мобилно приложение за сигнализиране за различни видове опасности, като пътнотранспортни произшествия или наводнения.

Средствата, предвидени за нововъведението са около 6 млн. лв. Главен комисар, Николай Николов, заедно с кмета на община Благоевград, Илко Стоянов, и представители на различни държавни и общински институции, дадоха началото по реализирането на трансграничен проект България – Гърция, насочен към съвместна координация и преодоляване на рисковете от наводнения в пограничните райони.Мястото на базата е в района на бившото военно поделение край Мощанец./ БНР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *