При 228 регистрирани депутати председателстващият заседанието Йордан Цонев откри дебатите

България ПОЛИТИКА

Номинираният за премиер проф. Габровски заяви, че предложеният от него състав на правителство е от хора, които са експерти в областите, които им се възлагат и нямат ярка политическа принадлежност.

От парламентарната трибуна Габровски каза, че е поел отговорността, за да бъде прекратена спиралата от последователни предсрочни избори, да бъде възстановено доверието към институциите, както и диалогът между партиите.

България не просто е на кръстопът, а пред пропаст, каза Габровски. Допълни, че има желание да се премине към експертното, професионалното. Хората, които предлагам, са готови да работят от първия ден. Това е единственият начин да продължим към Шенген и Еврозоната. Твърденията за голям шанс за съставяне на правителство със следващ мандат е погрешни. Най-голям шанс имаме днес, тук и сега, каза Габровски.

Нека любовта към България днес надделее, призова проф. Габровски.

На каква политическа подкрепа може да разчита проектокабинетът „Габровски“

Целта е това правителство да изведе страната през кризата. Според направените ясно изразени заявления 4 партии – „Продължаваме Промяната“, „Демократична България“, БСП и „Възраждане“ твърдо застават против.

Не е ясно как ще гласува отлъченият от БСП Явор Божанков. Отговорите на останалите две партии – ДПС и „Български възход“, засега са уклончиви./бнт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *