Четирима ученици от НХГ „Св. св. Кирил и Методий“ са единствените класирали се от цяла Благоевградска област за национален кръг по испански език

ТОП НОВИНИ

 

Четирима ученици от НХГ „Св. св. Кирил и Методий“ са единствените класирали се от цяла Благоевградска област да вземат участие в Националния кръг по испански език, който тази година ще се проведе на 27 март във Велико Търново, с гордост сподели на личната си страница във фейсбук Людмила Влахова – ст. учител по испански език в гимназията.

Тя информира, че това са: осмокласникът Валентин Мадолев, който за първи път се явява на олимпиада по испански език и постига най-високия резултат за съответната група; деветокласниците Радослава Котева и Габриел Бияр- миналата година те получиха едни от най- високите постижения на национално ниво и абитуриентката Надежда Петрова, която винаги се представя блестящо на тези формати.

Те ще се състезават със стотици участници от цялата страна и им пожелаваме да покорят първите места за съответните групи.

„Само преди месец общо шестима ученици от НХГ „Св. св. Кирил и Методий“ участваха в Общинския кръг по испански език. Освен четиримата ни кандидати за национални олимпийци, това са: Ноелиа Кръстева от 10 клас и Асен Катранджиев от 12 клас. Всички те се представиха достойно и за поредна година ни карат да се гордеем с тях.

Скъпи ученици, бъдете уверени в знанията си и в себе си! Сигурни сме във вашите възможности и сме убедени, че упорития ви труд и любов към „езикът на Сервантес“ тази година също ще бъдат увенчани с национален успех!“, пише Людмила Влахова./ сн: архив НХГ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *