Вигенин: Правителство може да има и със 115 гласа

България ПОЛИТИКА

Правителството на професор Габровски е възможно да бъде гласувано, ако не всички народни представители са в залата, подчерта Кристиян Вигенин от БСП. В Ямбол той заяви, че 24-мата депутати от групата на БСП ще гласуват против, но се въздържа от коментар за изключения преди дни от партията Явор Божанков.Проектокабинетът на професора: Три дами – кандидати за вицепремиери. И експерти

Броят на присъстващите депутати в залата по време на гласуването на кабинета на проф. Габровски ще бъде решаващ, тъй като не се изисква квалифицирано мнозинство, посочи Кристиян Вигенин. Според него ДПС и Български възход дават индикации за подкрепа на кабинет мандата на ГЕРБ.

„Трите партии заедно имат 115 депутати при пълна мобилизация, което означава, че със 115 гласа това правителство може да мине, ако не всички народни представители са в зала. Т.е., ако 11 отсъстват, тези 115 могат да направят правителство. Предстои да видим кои депутати няма да са взала тази седмица, това също ще даде някаква индикация“.

Вигенин прогнозира, че при провал на първия мандат, няма да има подкрепа и за втория, но има шанс за съставяне при третия мандат.

„Единствената възможност да има правителство, макар и за известен период, е то да бъде експертно и то да предложи конкретна програма за конкретен срок“./бнр

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *