Съдът отказа да пусне от ареста Димитър Любенов, причинил тежка катастрофа в София

България

Софийският градски съд отказа да пусне от ареста мъжът, който причини тежката катастрофа на столичното Околовръстно шосе на 25 септември, в която загина френски гражданин. Заради високата скорост и шофирането след употреба на наркотици Димитър Любенов е обвинен, че действал при евентуален умисъл.

По време на заседанието стана ясно, че Любенов е дал показания срещу полицейски служители, които малко преди катастрофата са го спрели и по думите му – срещу 200 лева, са го ескортирали до Околовръстното шосе. Това е станало в рамките на друго разследване и на дисциплинарно проверка в МВР.

Пред съда Димитър Любенов заяви, че съжалява и поиска по-лека мярка за неотклонение. Прокуратурата обаче настоява, заради високата обществена опасност на деянието, задържането му да бъде продължено.

По-късно днес отново в Софийския градски съд, ще се проведе Разпоредително заседание по друго дела, свързани със смърт на пътя- срещу Георги Семерджиев, който при катастрофа на бул Черни връх уби две млади жени./бнр

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *