Собственикът на катастрофиралия автобус с първи думи

ТОП НОВИНИ

Собственикът на автобуса Димитър Костадинов заяви пред Нова телевизия, че все още нищо не знае, защото не може да се свърже със служителите си заради липса на обхват.

Той увери, че към мястото пътува друг автобус, за да прибере хората.

Костадинов не пожела да каже кога автобусът е преминал технически преглед и дали водачът е имал сменник.

Пътнически автобус катастрофира край Свиленград, един е загинал, има ранени

Окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов заяви, че се работи по всички версии за инцидента.

По думите му водачът на автобуса е тестван за алкохол и наркотици – пробите са отрицателни. „За жалост има починала жена. В болници са транспортирани 19 човека. Пътят е хлъзгав заради падналия дъжд. Причините за инцидента се изясняват“, каза още той.

„Всички пътници са български граждани“, уточни той.

Кметът на Бургас Димитър Николов съобщи във Фейсбук подробности за тежкия инцидент.

„Автобус с бургаска регистрация е катастрофирал на връщане от екскурзия от Кавала. Има ранени и един починал. Събирам информация, за да се опитаме да помогнем. Свързал съм се с болницата в Хасково. Очаквам информация за състоянието на ранените, както и информация от фирмата превозвач.

6 от жените, включително екскурзоводката, са в болницата в Хасково и са настанени в хирургия и ортопедия с наранявания, но няма опасност за живота им, според уверенията на директора на болницата. Има още хора, които в момента се диагностицират в спешното отделение. Пътниците са били 47. 19 са пострадалите, 9 са в болницата в Хасково, в Свиленград са 4, в Харманли са 6. Двама от пострадалите са в по- тежко състояние, сред пострадалите са и две деца. Разговарях с директора на Спешна помощ, имаме готовност утре сутринта да транспортираме част от пациентите към Бургас“, пояснява Николов./новини бг, сн: бгнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *