За 19-а година МВР събира средства за деца на загинали и пострадали полицаи

България

За 19-а година МВР организира дарителска инициатива, с която подпомага деца на загинали и пострадали при изпълнение на служебния дълг полицаи и пожарникари. От вътрешното ведомство припомнят, че с набраните средства до момента участващите в благотворителната кампания 74 деца бяха подпомогнати за Коледа с по 1000 лева. Финансова помощ момичетата и момчетата получиха също за Великденските празници. По традиция част от средствата бяха заделени за завършващите средното си образование. Подкрепа бе осигурена и за всички деца за началото на учебната година. За семействата МВР организира и безплатни ваканции в базите на ведомството.

В 19-ата благотворителната кампания участват деца от София и областите Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Монтана, Пазарджик, Перник, Пловдив, Разград, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Хасково и Шумен.

Националната благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР се провежда целогодишно под патронажа на министъра на вътрешните работи. Средствата се набират чрез изпращане на SMS на стойност 1 лев (без ДДС) на номер 1866 за абонатите на А1, Yettel и Vivacom или чрез гласово обаждане на стойност 0.99 лв. (без ДДС) на 090051866 за абонатите на Vivacom.

Средства могат да се превеждат и по единната банкова сметка с IBAN: BG71 BNBG 9661 3000 1462 01, BIC: BNBG BGSD, Българска Народна Банка, Централно управление.

От февруари 2016 г. в полза на децата се набират средства и чрез удържане на суми от месечното възнаграждение на служителите, които са попълнили съответната декларация за това. Натрупаните суми се разпределят между семействата на пострадали и загинали по време на изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР. 

В началото на декември деца от цялата страна пристигнаха в София по покана на ръководството на Министерството на вътрешните работи. Поводът беше традиционното за благотворителната кампания на МВР Коледно празненство, чието провеждане бе възобновено след двегодишно принудително прекъсване заради пандемията.

В навечерието на най-семейния празник министър Иван Демерджиев, заместник-министрите Венцислав Катинов и Моника Димитрова-Бийчър, главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров, директорите на ГДНП, ГДБОП, ГДГП и ГДПБЗН – главните комисари Атанас Илков, Калин Стоянов, Росица Димитрова и Александър Джартов, както и ръководители на административни дирекции в МВР посрещнаха децата и техните майки на празничен обяд.
„Знайте, че въпреки тежката загуба, имате голямо семейство в МВР, което държи на вас. Вие сте наши деца и винаги ще ви подкрепяме“, обърна се към момичетата и момчетата министър Демерджиев. /БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *