Костадин Костадинов: „Възраждане“ няма да отиде на срещата с проф. Николай Габровски

България ПОЛИТИКА

Заради сериозни разминавания по фундаментални въпроси „Възраждане“ няма да отиде на срещата с проф. Николай Габровски, кандидат за министър-председател на ГЕРБ-СДС. Това каза по време на брифинг в парламента лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов, председател и на парламентарната група на „Възраждане“.

Костадинов посочи, че сред тези фундаментални въпроси са референдума за членството ни в еврозоната и приемането на еврото, както и закупуването на нови осем изтребителя F-16.

„Единственото правителство, което ще подкрепим, е правителство с мандат на „Възраждане“. Ние сме готови с проект за кабинет и искаме третия мандат за нас“, каза още  Костадин Костадинов.

„Къщата не се строи от покрива, а от основите“, обясни Костадинов.

Костадинов подчерта, че по тези въпроси, проф. Николай Габровски му бил отговорил, че не можел да ги уважи, защото неговите лични виждания не съвпадали с тези на Костадинов и „Възраждане“.

„Много финансисти лъжат и то лъжат като много добре финансирани финансисти и юристи. Те знаят, че лъжат. Утре има конференция, ще отидем там цялата парламентарна група и няма да сме само ние“, коментира Костадинов.

Костадин Костадинов заяви, че са дадени 10 млн. лв. за медийна кампания, която да представя само едната гледна точка.

“ЕС показва, че иска България само като територия и буфер. ЕС вижда България като източник на евтина, но квалифицирана работна ръка, която той изсмуква и като суровинен придатък. Откакто сме в ЕС, изгубихме над 1,5 млн. души. Тук стандартът на живот се държи изкуствено нисък, държат се с нас като с колония. Унизително е. Затова – или предоговаряне на условията за членство, или напускаме“, заяви Костадин Костадинов./труд.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *