Премиерът призова депутатите да не превръщат темата „Шенген“ в разменна монета за кратка слава

България ПОЛИТИКА

В началото на днешното правителствено заседание служебният премиер Гълъб Донев призова депутатите да не превръщат темата „Шенген“ в разменна монета за кратка слава.

Донев коментира и темата „Шенген“:

„Изкуството на дипломацията намира най-силен израз в умението с една реплика, произнесена в точния момент, да преобърнеш позиция и да замълчиш, когато всички други се надвикват. Изслушването ни по темата за Шенген е пиар фокус, който от неделя вечер се ползва като сламка, за която се хваща удавникът“.

С тези думи служебният премиер коментира темата за усилията на правителството да преодолее съпротивата на Нидерландия и Австрия да допуснат България в шенгенското пространство.

Призова обаче депутатите да свършат своята работа, като приемат законопроектите, внесени от служебното правителство по Плана за възстановяване:

„Във фокуса за работа на Министерския съвет и днес ще са изслушванията на министрите от служебното правителство и вашите предложения за решения в полза на хората на България“.

Донев анонсира, че днес правителството приема и промените в Закона за изпирането на пари, свързани с приемането на България в eврозоната:

„С една дума, ние вършим своята работа. Нека и народните представители са свършат своята“, призова служебният премиер./бнр

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *