Учениците от 12-ти клас ще могат да проверят знанията си безплатно с онлайн матура на 10 и 11 декември

ТОП НОВИНИ

На 10 и 11 декември ще се състои безплатна пробна онлайн матура по български език и литература (БЕЛ) за 12-и клас. Издателството „Клет България“ предоставя възможност на учениците да тестват знанията си с взетия материал до момента в удобно за тях време, съобщиха организаторите.

Пробният изпит е по актуалния формат на Министерството на образованието и науката (МОН) и ще ориентира учениците за нивото им на знания към момента. Участвалите гимназисти ще получат обратна връзка на затворените въпроси от тестовата част и ключ с насоки за отговорите на отворените въпроси. Всеки ученик ще получи ценни насоки от експерти оценители за това как да се справи успешно с последния въпрос, свързан със създаването на есе или литературно-интерпретативно съчинение.

„За втора поредна година организираме безплатна пробна матура онлайн за всички дванадесетокласници. Това е много важен момент за тях и искаме да ги подкрепим с тази своеобразна репетиция. Миналата година пробният изпит предизвика много голям интерес. През новата календарна година предстои и началото на онлайн курс М@турата, за който с радост мога да споделя, че миналата година подготви курсистите за отлично представяне на реалния изпит“, коментира Владимир Колев, управител на издателството „Клет България“.

Издателство „Клет България“ е водещо образователно издателство у нас, част от голямата европейска издателска група Klett. Учебниците и учебните помагала с марките „Анубис“, „Булвест 2000“ и Klett, осигурявани от издателството, са символ на качество за няколко поколения български учители.

Издателството доставя на българския пазар и учебни системи и помагала за чуждоезиково обучение на KLETT, университетските издателства – Cambridge University Press и Oxford University Press, големите европейски издателства Delta, Difusión, Éditions Maison des Langues и Casa delle Lingue, както и речници и самоучители с марката PONS и Langenscheidt.

„Клет България“ е член на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, на Българо-британската бизнес асоциация, на g-българската индустриално-търговска камара и на Асоциацията „Българска книга“./plovdiv24.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *