Борисов: Проф. Николай Габровски ще получи пълна свобода

България ПОЛИТИКА

Проф. Николай Габровски ще получи пълна свобода и отговорност да води преговори с всички парламентарно представени партии. Това заяви в Стара Загора лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той добави, че номинацията за премиер е обсъдена от Изпълнителната комисия на ГЕРБ-СДС. Борисов добави, че неговата кандидатура е била обречена, заради предварителните заявки на останалите партии.

„Затова се дръпнахме, затова излъчваме абсолютно неутрален кандидат, с права да си привлече неутрални експерти и министри. Разговорът ми с него беше да му дадем мандат – не само да вземе един лист хартия, а да проведе разговори с всички партии, да привлече експерти, включително от другите партии с цялата отговорност, която носи. И ако ние сме отговорни – цялата политическа класа не бих отказал на такъв човек“, каза лидерът на ГЕРБ.

Той припомни, че проф. Габровски е безспорна и доказана фигура.

„Доказан, умен, успял, с гражданска позиция, патриот, критичен, доказан като образование, знание, умения в своята кариера. Това е начин да привлечем действително успели, умни, образовани хора на към политическата класа, която инсталирахме сами“, коментира още Борисов.

Той добави, че е оптимист на 50% за съставянето на правителство.

Бойко Борисов разкритикува и реакцията на служебния премиер Гълъб Донев на позицията на Нидерландия и Австрия за влизането ни в Шенген.

„Това са големите донори в ЕС. Ние самите не виждаме, че не се пази границата. Не бих си позволил такива упреци към други държави“, каза Бойко Борисов./бнр, сн: архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *