Студенти от АУБ подкрепиха приюта за бездомни кучета с благотворителен концерт

ДРУГИ ЛЮБОПИТНО

Рок концерт на студенти от Американския университет в България събра над 1000 лева в помощ на местния приют за кучета. Членове на радио „АУРА“ и Rock Jamming Club обединиха усилия за благотворителната кампания, която завърши с грандиозно шоу в благоевградския „Стейдж бар“ на 24 ноември.

В седмицата преди събитието, водещата на предаването Blacksheep по „АУРА“ Моника Бояджиева и нейният екип организират специален информационен пункт в студентския център на университета. Там освен да събират дарения от местната общност, водят и разговори с преминаващите за проблема с бездомните кучета в града на изнесена радио сцена.

Идеята се заражда в края на пролетта след фестивалът на АУБ и радио „АУРА“ в центъра на града с групи като Hug or Handshake, Jin Monic и „Керана и космонавтите“. Тогава Бояджиева решава да разгърне предаването си отвъд радиото и да покани групи в Благоевград, които да свирят с благотворителна цел. В началото на този семестър, тя се среща със студентската „Септум“ и ги кани да се включат в първия концерт, който организира именно в края на този месец.

В края на кампанията, събраните дарения достигнаха 1152лв. Сумата отива в подкрепа на центъра за пострадали животни „Оскар и Лора“. С част от тях, каузата погасява дълга за вече закупена храна, а останалото ще послужи за бъдещи нужди на приюта.

Това е първият, но не и последен концерт, който Бояджиева се надява да организира в оставащия ѝ един семестър в университета.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *