Връчиха плакети на заслужили журналисти в конкурса „Сърце и слово срещу наркотиците“

ОБЩИНА БЛАГОЕВГРАД ТОП НОВИНИ

На официална церемония в Благоевград бяха отличени журналисти на регионално, национално и международно ниво за приноса им в борбата с разпространението на наркотици.

В зала „22-ри Септември“ наградените получиха плакети и сертификат „Посланик на независимостта“ от кмета на община Благоевград Илко Стоянов и Н.Пр. Мартина Фийни, посланик на Ирландия в България.

В рамките на тазгодишния конкурс журналистите се състезаваха в три категории – „Печатни издания“, „Електронни медии“, „Документално кино“.

Гостите бяха поздравени и с музикално-танцова програма от творци от Ансамбъл „Пирин“.

Конкурсът „Сърце и слово срещу наркотиците“ се провежда за 15 поредна година в памет на ирландската журналистка Вероника Герин, която е убита по поръчка на наркодилър на Международния ден за борба с употребата и нелегалния трафик на наркотици – 26 юни 1996 г.

В началото на церемонията кметът Стоянов отправи приветствие към присъстващите гости и поздрави Общински съвет по наркотични вещества за усилията, които полагат за превенция на наркоманиите.

Обръщение към гостите направиха и Н.Пр. Мартина Фийни, Румен Бояджиев, изпълнителен директор на Международната асоциация за борба с наркоманиите и нелегалния наркобизнес и председател на Комисията за отличените в конкурса.

Официален гост на церемонията бе и д-р Теменужка Любенова, дългогодишен председател на ОбСНВ и създател на конкурса, както и Магдалена Рахова, председател на ОбСНВ.

По време на церемонията бе прожектиран и филм, посветен на делото на Вероника Герин, който завърши с минута мълчание в зала „22 септември“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *