Награждават номинирани журналисти в конкурса „Сърце и слово срещу наркотиците“

ОБЩИНА БЛАГОЕВГРАД

Тържествената церемония по награждаване на журналисти в конкурса „Сърце и слово срещу наркотиците“ ще се проведе на 30 ноември от 11.00 часа в зала „22 септември“ в Община Благоевград.
Инициативата се организира в памет на ирландската журналистка Вероника Герин, която е убита по поръчка на наркодилър на Международния ден за борба с употребата на наркотици и нелегалния трафик на наркотиците – 26 юни 1996 г.


В рамките на тазгодишния конкурс журналистите ще се състезават в три категории – „Печатни издания“, „Електронни медии“, „Документално кино“.
Наградите ще получат представители на медиите, които със своите разработки и журналистически материали са спомогнали да съдействат за ограничаване на разпространението и използването на наркотиците, корупцията, престъпленията срещу децата чрез интернет, както и съдействаха за намаляване на криминалните прояви на местно и на национално ниво.


Конкурсът „Сърце и слово на наркотиците“ се провежда за първи път през 2007 г. Той е създаден от Община Благоевград с подкрепата на посолството на Ирландия по идея на Общинския съвет по наркотични вещества.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *