В Община Благоевград стартира приемът на документи за издаване на талони за „Синя зона“ за 2023 г.

ТОП НОВИНИ

В началото на месец декември започва приемането на заявления за издаване на пропуски за паркиране по местоживеене в обхвата на „Синя зона“ в Благоевград. От тази година документите ще се обсъждат и талоните ще се изготвят от общинското дружество „Паркинги и гаражи” ЕООД, но за улеснение на гражданите приемът на заявления, както досега, ще се извършва на гишетата на Деловодствов Община Благоевград.

От 2023 г. пропуските ще бъдат различни по вид, в зависимост от критериите, по които се издават. Талоните с червен цвят ще бъдат предназначени за жители, живеещи в обхвата на централната пешеходна зона в Благоевград. Пропуските със жълт цвят ще бъдат предоставяни на граждани, с жилища в обхвата на синя зона, а зелените пропуски ще бъдат за електрически автомобили (изцяло задвижвани на ток).

Всеки вид пропуск ще бъде защитен с холограмен стикер, с цел да се избегне ксерокопирането и манипулирането на документа.„Контролът по издаване на начислени талони ще бъде завишен, детайлно ще се наблюдава и дали те се използват по предназначение“, коментира управителят на „Паркинги и гаражи“ ЕООД Ивайло Червилов.

При подаване на декларацията с необходимия набор от документи “Паркинги и гаражи” ЕООД ще имате едномесечен срок за издаване или откриване на нов пропуск. Това време ще бъде и гратисен период за гражданите, като те ще могат да използват стария пропуск.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *