Временна комисия ще установи прекратен ли е меморандумът с „Джемкорп“

България ПОЛИТИКА

Парламентът единодушно прие създаване на Временна комисия за установяване на всички факти и обстоятелства, свързани с подписването и прекратяването на меморандума за 1 милиард долара с „Gemcorp Holdings Limited“ и „IP3 Corporation“ от правителството с министър-председател Кирил Петков.

Комисията беше предложена от ГЕРБ-СДС. Те мотивират искането си за временна комисия с факта, че такава е имало и в предишното Народно събрание, но Кирил Петков и Асен Василев, като премиер и министър на финансите, са саботирали работата на комисията.

Още преди края на 47-то Народно събрание през месец юли и въз основа на доклад от ДАНС е било взето решение да бъде прекратен моморандума за 1 милиард долара. В 48-то НС от писмен отговор на министър на енергетиката, получен през месец ноември става ясно, че няма доказателства моморандумът да е прекратен от страна на правителството на Кирил Петков и да е изпълнено решението на Министерски съвет.

В залата ГЕРБ-СДС и „Продължаваме Промяната“ си размениха обвинения за това прекратен ли е моморандума или не. Комисията ще действа в срок от 1 месец и тогава ще бъде представен доклад с резултатите.

/бнт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *