Ето какво каза пред съда Захари, пребил кучето Мечо

България

Софийският районен съд остави в ареста за постоянно 37-годишния Захари Шулев, обвинен в проявена жестокост към куче, съобщи БТА.

Съдът уважи искането на държавното обвинение за налагането на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, защото прие, че има достатъчно данни за извършване на деянието, за което е обвинен, а ако Шулев остане на свобода, има опасност да се опита да заличи доказателства, както и да извърши друго престъпление. 

Обвинението твърди, че мъжът е причинил тежко или трайно увреждане по особено мъчителен за животното начин и с особена жестокост. 

Прокуратурата погна изверга, измъчвал с часове кучето Мечо

Много съжалявам. Това повече няма да се повтаря. Искам да ме освободите, за да се грижа за болния си чичо и за да не загубя работното си място“, заяви обвиняемият Захари Шулев пред съда. 

Той поиска от съда да не позволява да бъде сниман от медиите по време на съдебното заседание, а защитникът му оспори мярката с аргумента, че е твърде тежка за извършеното деяние.  От държавното обвинение припомниха, че инцидентът станал в нощта срещу 24 октомври в столичния квартал „Карпузица“. От прокуратурата се позоваха на свидетелски показания, според което обвиняемият и друг път е проявявал агресия срещу животни и ги е малтретирал. По данни на държавното обвинение при претърсванията в дома му е намерена и пластмасова ушна марка с номер, вероятно принадлежала на едно от животните. /novini bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *