Провален кворум в НС: В зала не влязоха депутатите от ГЕРБ-СДС, ДБ и ПП

България ПОЛИТИКА

Заседанието на Народното събрание не може да започне заради липса на кворум.  Първите два опита за събиране на минимум необходимите 121 депутати в зала се провалиха.

При първата регистрация в залата имаше 89 депутати от „Възраждане“, ДПС, БСП и „Български възход“.

При втората регистрация парламентарните групи на ГЕРБ-СДС, „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ отново не влязоха в пленарната зала и бяха регистрирани 92 народни представители.

Председателстващият парламента Йордан Цонев от ДПС коментира:

„Пробваме дали има кворум… Така като виждам – няма, няколко парламентарни групи отсъстват. Нямаме кворум уважаеми колеги. Очевидно на някои парламентарни групи не им се работи в петък“.

Йордан Цонев обяви, че след половин час ще се направи трети последен опит за регистриране на кворум в пленарната зала.

Причина за липсата на кворум е не само, че Борисов свика групата в централата на партията, но и заявката на ДБ и ПП от вчера да бойкотират парламента, докато лидерът на БСП Корнелия Нинова не оттегли законопроекта, с който на практика се връща смесеното гласуване. 

Кирил Петков заяви в неформален разговор с журналисти в кулоарите на парламента, че от ПП няма да влязат в зала, дори ако Бойко Борисов даде крачка назад с подкрепата за законопроекта на БСП. ПП настояват за оттеглянето на законопроекта от БСП./бнр

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *