Разправия заради търг е вероятната причина за побоя над кмета на Кирково

България

Разправия заради търг е вероятната причина за побоя над кмета на Кирково. Това обяви по време на брифинг наблюдаващият прокурор Емил Александров.

В сряда Шинаси Сюлейман бе нападнат с гаечен ключ. Нападателят е задържан за 24 часа.

Преди близо 10 години е имало търг за дадено помещение на общината. Нападателят има претенции, че не са му го дали, въпреки че не се е явил на наддаването, обясни Александров. 

Нападението е станало около 13.30 ч. в присъствието на зам.-кметът и секретаря. Веднага е подаден сигнал на 112, като на място е дошла полиция.

Образувано е досъдебно производство. Назначена е медицинска експертиза, която да установи травмите на пострадалия. Назначена е и психиатрична експертиза, която да установи психичното състояние на извършителя, обясни прокурорът.

Пребиха кмета на Кирково с гаечен ключ

По думите му все още нямаме резултати. 

Кметът е бил край сцената, където се поставя новогодишната украса. Там е забелязал счупен глобус и е попитал работниците кой го е направил. Те казали, че е непознато лице. В този момент започва побоят”, каза още Александров.

Установява дали мъжът, който е набил кмета, е същият, който е повредил украсата. Текат разпити, в района има и видеокамери. За подобно престъпление законът предвижда 2 години затвор, уточниха от Прокуратурата./новини бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *