Борисов: ГЕРБ не е част от „хартиената коалиция“, обещахме на избиратели си да гласуват и с бюлетини

България ПОЛИТИКА

Това каза лидерът на ГЕРБ на извънреден брифинг в централата на партията

Някои се опитват да ни привързват към хартиената коалиция в НС. Ние победихме за пореден път с техния Изборен кодекс, техните машини за гласуване и техния вътрешен министър. Пороците на машините, съмненията в тях от страна на всички партии, са ясни. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на извънреден брифинг в централата на партията.

“Ние зор за хартиена бюлетина нямаме. Ние искаме справедливост и честност. Упрекът и молбата ми е да не бързат. Нищо не налага такъв драматизъм”, каза още лидерът на ГЕРБ.

Безсънна нощ за депутатите в Правната комисия

“Общественият съвет към ЦИК не само че не трябва да бъде закрит, а напротив – удвоете го. Нека спорът да е там. Трябва да има още хора за максимална прозрачност и възможност на хората, които вярват в НПО, а не в ЦИК, да са сигурни”, призова Борисов.

ПП напусна пленарната зала заради „хартиената мафия“

“Попитайте и Христо Иванов дали дава гаранция за машините, ако дава – да го докаже. Няма повод да ни вкарват в тази „хартиена коалиция“. Ние сме обещали и на нашите избиратели да могат да гласуват с хартия”, допълни Борисов.

Томислав Дончев пък бе категоричен, че ГЕРБ няма да влиза в „колаборация с партиите на статуквото“ и трябва ясно да се определят като „част от реформистките сили“.

ПП и ДБ: Няма да влезем в зала до внасянето на предложенията за промени в Изборния кодекс

На продължило 18 часа заседание парламентарната Правна комисия одобри на второ четене предложението за връщане на смесеното гласуване. Приета бе и идеята да се броят разписките от машините като друг вид бюлетини, без устройствата да запаметяват вота. Депутатите решиха още да се закрие Общественият съвет към ЦИК и да се въведе праг от поне 100 заявления за разкриване на секция за гласуване в чужбина./нова тв, сн: архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *