Работници в Сандански излизат на протест за по-високи заплати

България

На 17.11.22 г., четвъртък, от 14 ч работниците и служителите,членуващи в синдикалната организация на Федерация Лека промишленост – КНСБ в „ЕсТиЕсМедикал Груп“, гр. Сандански,организират протестен митинг с искане за адекватно заплащане на труда им.

Протестът ще се проведе в гр. Сандански, ул. „Свобода“ – в отсечката между ул. „Беласица“ и бул. „Европа“, включително и върху жп прелеза в района. Протестиращите работници предвиждат да спрат изцяло движението в този участък, който се явява едно от основните кръстовища в града.

До протестните действия се стигна след многократни опити за преговоричрез механизмите на колективното трудово договаряне и липса на реакция от страна на ръководството на предприятието за удовлетворяване на справедливите искания на работниците и служителите за адекватно увеличение на трудовите им възнаграждения.

В предприятието работят 400 човека, които с години не са получавали адекватно увеличение на възнагражденията си. Предвид кризата и високите нива на инфлацията, работещите са на ръба на оцеляването си.

Очаква се в протеста да се включат около 200 работници и служители от предприятието, както и синдикалисти от цялата страна, които ще подкрепят исканията на колегите си. Солидарни с исканията на работещите са и международните организации, в които членува Федерация Лека промишленост – IndustriaLLEuropeTradeUnion и IndustriaLLGlobalUnion, представляващи над 50млн. индустриални работници в 141 страни в света и Европа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *