МВнР излезе с позиция за падналите ракети руско производство в Полша, от ведомството са в контакт със съюзниците в НАТО и партньорите от ЕС

ТОП НОВИНИ

От Министерството на външните работи (МВнР) у нас публикуваха позиция на официалната си интернет страница във връзка с падналите ракети руско производство на територията на Полша и двамата загинали вследствие на експлозиите вчера. 

Снощи Министерството на външните работи на Полша потвърди, че в източната част на страната е паднала ракета руско производство.

В позицията си Министерството на външните работи у нас пише, че изразява изключително безпокойство от вчерашните експлозии на полска територия, довели до две жертви. Оттам съобщават, че са в близък контакт и консултации със съюзниците в НАТО и партньорите от ЕС, като следят отблизо ситуацията.

Подчертаваме пълната си солидарност с Полша и полския народ. Изразяваме съболезнования за семействата на жертвите. Очакваме изясняването на всички факти и обстоятелства около инцидента на полска територия, пишат от МВнР в позицията си. 

От ведомството пишат още, че осъждат остро „варварските ракетни атаки, извършени вчера от Русия срещу украински градове и цивилна инфраструктура“. Русия трябва незабавно да прекрати военната си агресия срещу Украйна. Изразяваме нашите съболезнования към украинския народ, се казва в текста.

В този момент от ключова важност е запазването на единството на съюзниците и партньорите в НАТО и в ЕС и твърдата ни подкрепа за Украйна и украинския народ пред лицето на продължаващата руска агресия, пишат още от МВнР в позицията си./бта

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *