Скандали в парламента заради въглищните централи

България ПОЛИТИКА

Председателят на парламента Вежди Рашидов беше принуден да даде 15 минути почивка, за да успокои страстите в пленарната зала, след като депутати от БСП окупираха трибуната, за да попречат на Цончо Ганев от „Възраждане“ да използва процедура по начина на водене.

Скандалът избухна, след като от „Възраждане“ в декларация обвиниха всички партии, че не са се отзовали на поканата им за среща с обществеността в Раднево, за бъдещето на въглищната енергетика. Те се възмутиха, че останалите партии, са подкрепили Плана за възстановяване и устойчивост, който предвижда до 2025 г. намаляване с 40% на въглищната енергетика, което ще доведе до затваряне на въглищните централи в Маришкия басейн.

Георги Гьоков от БСП обвини „Възраждане“ в лъжа с мотива, че като депутат от региона не е получил покана за среща. Цончо Ганев отговори, че са изпратени на мейлите на всички депутати и направи квалификации по негов адрес. В отговор Драгомир Стойнев от левицата припомни от парламентарната трибуна, че с решение на 44-ия парламент, подкрепено от БСП и ГЕРБ, България е приела да не затваря въглищните централи, независимо какво е становището на Европейската комисия.

При опит на Цончо Ганев от „Възраждане“ да ползва процедура по начина на воденето на дебатите, депутати от БСП излязоха на трибуната, настана суматоха и Рашидов прекрати за 15 минути заседанието./бнт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *