Президентът Радев: Инцидентът в Полша крие риск за разширяване на войната

ТОП НОВИНИ

Инцидентът в Полша, който доведе до загубата на човешки животи, е неприемлив, крие риск за дестабилизация на целия регион и за разширяване на териториалния обхват на войната на Русия срещу Украйна. Това се казва в официална позиция на президента Румен Радев, разпространена след като стана ясно, че двама души загинаха при експлозия в Полша в близост до границата с Украйна.

Необходимо е незабавно изясняване на този опасен случай и предприемане на адекватни мерки. Всеки ден на тази война разрушава бъдещето на Европа и света, подчертава президентът.

Според Румен Радев поддържането на съвременни отбранителни способности и запазването на единството в Алианса са от ключово значение за опазването на мира.

Двама загинаха при експлозия в Полша, има подозрения за паднали руски ракети. НАТО ще заседава утре

Двама души загинаха при експлозия в село Пшевдов в Източна Полша, близо до границата с Украйна. Полски медии съобщиха, че има подозрения, че са жертви на руски ракети, които са поразили полската територия, предава Ройтерс.

Премиерът Матеуш Моравецки свика спешно заседание на правителствената комисия за национална сигурност и отбрана, съобщи говорителят на полския кабинет. НАТО също разглежда информацията, която не е потвърдена.

/бнт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *