Турция мобилизира силите си за сигурност за изясняване на инцидента на границата

БАЛАКАНИТЕ България ПОЛИТИКА

Посолството на Турция у нас излезе с официална позиция след като граничният полицай Петър Бъчваров бе застрелян на българо-турската граница.

„По повод инцидента, довел до смъртта на български граничен полицай на турско-българската граница, министърът на вътрешните работи г-н Сюлейман Сойлу в ранните часове разговаря с колегата си г-н Иван Демерджиев, за да изрази своите съболезнования.

Незабавно на границата бяха изпратени допълнителни екипи, с които е осигурено засилено присъствие. силите ни за сигурност бяха мобилизирани с цел незабавното откриване на извършителите и изясняване на инцидента.

По този повод изказваме нашите искрени съболезнования на българския народ и на служителите на МВР“, пишат в позицията си от посолството.

Зам. външният министър се срещна с посланика на Турция заради стрелбата на границата

По-рано днес заместник-министърът на външните работи Константин Коджабашев се срещна с посланика на Турция у нас Айлин Секизкьок. Коджабашев постави пред турския дипломат въпроса за очаквано пълно съдействие от страна на Турция за изясняване на обстоятелствата около трагичния инцидент и призова турските власти да изпълняват задълженията си при опазване сигурността на границата между двете държави.

/бнт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *