Служебният министър на отбраната с ексклузивен коментар след убийството на граничен полицай

ТОП НОВИНИ

Полицай загина след стрелба на границата. 

Това е станало вчера около 20:35 ч., когато неустановено лице стреля по съвместен наряд на Гранична полиция и военнослужещ, който изпълнява задълженията си по охрана на границата в района на село Голям Дервент.

Убиха полицай при престрелка край Елхово

Военнослужещият не се е оттеглил. Това заяви пред бТВ министърът на отбраната Димитър Стоянов. Той добави, че служителите на МВР и военнослужещи могат да отговорят на стрелба.

„Това, което се е случило днес, е случайност. Въпреки това съм разпоредил за допълнителни мерки, за да се осигури безопасността на военнослужещите по границата„, подчерта Стоянов.

Министърът уточни, че 40 военнослужещи помагат за поддръжката на оградното съоръжение.

С граничните полицаи по границата имало и военни с автомати „Калашников“

„Моето мнение, че видеонаблюдението трябва да бъдат насочени и към турската територия. В момента съоръженията не позволяват това. Това съоръжение, в този вид, което беше представено като „Китайска стена“, за което бяха дадени над 200 милиона лева, не е надеждно“, категоричен е той.

„Трябва да се мисли за ново преградно съоръжение, което да  е бетоново и с височина над 3 метра. Ние се справяме с охраната на границата. За съжаление днес с цената на живот“, каза още Стоянов./новини бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *