Ще проверяват дали еднократната помощ за отопление се използва по предназначение

България

Около 50 000 семейства ще бъдат подпомогнати през зимния сезон с еднократна финансова помощ от 400 лева. Приемът на заявления в социалните служби по места вече започна. Ако помощта не се използва за отопление, ще трябва да се върне. Предстоят и проверки.

До този момент Жанета Георгиева от монтанското село Долна Вереница не е кандидатствала за помощ за отопление, но сега е решила да си подаде документите и се надява да я одобрят.

„Ще опитам. Аз съм с ТЕЛК. Дано да стане”, сподели жената.

С 400-те лева жената изчислява, че ще си купи около три кубика дърва.

„Които не ни устройват за зимата, но пак е помощ”, споделя тя.

Право на допълнителна финансова подкрепа ще имат хората, които отговарят на определени условия. Задължително трябва да са регистрирани в Бюрото по труда.

 „Такива, които отговарят на наредбата за отопление за настоящия отоплителен сезон, който приключи на 31 октомври. Това са хора, чийто среден месечен доход надвишава диференцирания минимум за отопление с 40 лв. Хора, които не са подавали молба за отопление през този отоплителен сезон”, каза д-р Петко Петков, директор РДСП – Монтана.

Другите, които имат право да кандидатстват са тези, които вече са подавали документи за целева помощ за отопление и не са одобрени./нова тв, сн: илюстративна

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *