Община Сандански в подкрепа на украински граждани

РЕГИОН САНДАНСКИ

Община Сандански е съпричастна към украинските граждани, които търсят дом и убежище в региона*Кметът на община Сандански – Атанас Стоянов инициира извънредна среща с председателски съвет към Общински съвет – Сандански.

На срещата, кметът предложи общинската почивна база да бъде безвъзмездно предоставена за настаняване на търсещи убежище украински граждани. Общинските съветници единодушно подкрепиха предложението на кмета Стоянов и се обединиха около идеята община Сандански да осигури подслон на нуждаещите се. Общинската база е напълно оборудвана и подготвена да посрещне 16 лица в нужда.

Същевременно, кметът проведе разговори и с директорите на двете училища в община Сандански, които разполагат с общежития – ЗПГ „Климент Тимирязев“ и Спортно училище „Пейо Яворов“, които също изразиха съгласие за настаняване на бежанци.Днес, ще се проведе работна среща и със Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в град #Сандански за обсъждане на възможността да се включат в инициативата за настаняване на семейства в нужда.

Община Сандански заявява категоричната си подкрепа и солидарност към нуждаещите се от Украйна и предлага своята гостоприемност, съпричастност и помощ за осигуряване на нормални условия за живот. Защото това е наш житейски и човешки дълг!

Всеки жител на община Сандански, който има възможност да се включи в кампанията за осигуряване на дом на пострадалите, може да се обърне към Общинска администрация на тел: 0882 011117.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *