Меджидиев: Окончателно е избран терен за изграждане на Национална детска болница(ВИДЕО)

ТОП НОВИНИ

Теренът се намира в кв. “Овча купел”

Окончателно е избран терен за изграждане на Национална детска болница, който отговаря на почти всички критерии, които са били поставени за модерна европейска детска болница. Това обяви здравният министър Асен Меджидиев на брифинг в Министерски съвет заедно с регионалният министър Иван Шишков.

Теренът е около 40 декара в район „Овча купел“, квартал „Горна Баня“. Намира се до ортопедичната болница, стана известно от думите на министъра.  “Теренът е изключително подходящ заради климата на конкретното място и заради своята локация. Той позволява да бъде построен и хотел за родители, рехабилитационен център и всичко друго, според потребностите, които са заложени”, поясни здравният министър. 

ЗАРАДИ НЕДОСТИГА НЕ ЛЕКАРСТВА У НАС: МЗ започна проверки

“Този терен първо беше отреден за болничен комплекс. Проблемът в него беше, че имаше един частен имот”, каза регионалният министър Иван Шишков. След разговори със собствениците на частния имот теренът предстои да бъде прехвърлен на държавата.

„Предстои подписване на предварителен договор по чл. 15 и ще бъде изменен подробния устройснвен план“, каза още Шишков и добави, че в рамките на месец или два следва да бъде одобрен.

В следващите месеци екип на МЗ заедно с инвеститора ще посетят няколко детски болници в Европа. “Искаме детската болница да бъде на изключително високо ниво”, заяви д-р Меджидиев. 

“Когато се прави върху нов терен – няма компромиси. Ще се изгради чисто нова сграда. В нея ще има всичко необходимо”, категоричен бе и Шишков.

/нова тв

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *