Депутатите успяха да се скарат още преди да започнат работа

България ПОЛИТИКА

Още преди депутатите да са приели дневния си ред, Милен Матеев от „Продължаваме промяната“ предложи 9-та точка да отпадне, тъй като още дори не е влязла в комисия. „Не се срамувам, че за мен е кауза да не върнем хариенатат бюлетина и начинът, по който се манипулираха изборите при предишни изборни кампании“, обясни той.

Йордан Цонев направи обратно становище, а Мустафа Карадайъ излезе на парламентарната трибуна, като призова правилата да се спазват и промени в дневния ред да се предлагат чак след като той бъде приет. Това се и случи след гласуване на народните представители.

Йордан Цонев посочи, че тази точка ще бъде придвижена по Правилника за организацията и дейността на Народното събрание и ако в петък не отговаря на него, няма да бъде гледана. „Г-н Матеев, от ДПС сме тези, които въведохме машинното гласуване“, обърна се той към колегата си депутат от ПП.

Пленарната седмица започва с гласуване на правилника на НС

От БСП пък поискаха точката за предоставяне на военна помощ за Украйна и проектът за купуване на нови изтребители да отпаднат от дневния ред.

Надежда Йорданова от ДБ също поиска точката за промени в Изборния кодекс, която е предвидена за петък, да отпадне.

Предложенията бяха подложени на гласуване от зам.-председателя на парламента Росен Желязков, като нито едно от тях не беше прието./новини бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *