Съдът взе решение дали пуска Георги Семерджиев на свобода

България

Апелативен съд – София прие за неоснователна жалбата на Георги Семерджиев, с която иска изменение на мярката му от „задържане под стража“ в „домашен арест“ с проследяващо устройство, съобщиха от съда. 

Семерджиев се измъква от обвинение за катастрофа с умисъл

Въззивният състав – Калин Калпакчиев, Величка Цанова и Весислава Иванова потвърдиха определението на СГС като правилно и законосъобразно.

Защитата на Семерджиев настояваше мярката му да бъде изменена в по-лека, тъй като няма опасност да влияе на разследването, защото то вече е във фаза на предявяване на материалите. Освен това била намаляла и опасността да се укрие или да извърши престъпление. Съдът обаче при тези доводи за неоснователни, тъй като Семерджиев е обвинен за тежки умишлени престъпления и срокът за задържане е 8 месеца, а той е в ареста само от три месеца и половина. Освен това според магистратите, съществува реална опасност от извършване на престъпление и укриване, защото наскоро е бил осъден по друг случай и се наблюдава повторяемост на престъпленията, няма валиден документ за самоличност и живее на адрес, който не посочил административно пред властите.

Определението е окончателно и не подлежи на жалба или протест. /Novini.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *