Удължиха помощта за бежанците от Украйна

ТОП НОВИНИ

Това заяви на брифинг вътрешният министър Иван Дерменджиев

МС взе решение за продължаване на помощта за бежанците от Украйна. Това ще се случи чрез настаняване в държавни бази. Това заяви на брифинг вътрешният министър Иван Дерменджиев.

„Искаме да сме сигурни, че при зимните условия те ще бъдат настанени в подходящи места“, допълни той. Министърът на туризма от своя страна поясни, че до момента са изплатени 523 млн. лева. 200 млн. от тях са за сметка на бюджета, а около 300 – от европейски фондове.

„Нуждащите се от закрила ще бъдат настанени в държавни бази и грижата за тях ще продължи. Ще бъдат изплатени всички безспорни суми на хотелиерите. До края на тази седмица ще бъдат входирани. В рамките на 15 дни ще бъде отворен период за подаване на жалби за неизплатени средства, като на всеки ще бъде отговорено индивидуално“, заяви Илин Димитров. 

Той посочи, че има три варианти, заради които не са били изплатени суми. 

„Първият е, ако лицето е напуснало хотела и продължава да се води регистрирано там, ако е започнало работа и не е съобщило в рамките на месец или ако е настанено в повече от един хотел. Има и четвърти проблем – той е софтуерен и е свързан с декларациите за изхранване“, обясни министърът. И увери, че всичко ще бъде изплатено в нужния размер.

/нова тв

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *