Медсестрата от МБАЛ – Благоевград Таня Кънева: Имаме готовност да блокираме кръстовище и да подадем колективно молби за напускане на болницата

ТОП НОВИНИ

Протестиращите медици от МБАЛ – Благоевград са в готовност да подадат колективно молби за напускане, заяви синдикалният лидер Таня Кънева, ст. сестра в инфекциозно отделение.

„Нашите протести срещу унизително ниските основни заплати продължават. Към момента няма никаква реакция от страна на служебния здравен министър. Циркът в парламента е първа тема в новините, протестите на медиците са на заден план, никой не споменава, че в болницата в Добрич колегите стачкуват от 8 дни.

Директорът на МБАЛ – Благоевград д-р Огнян Митев ни пожела успех за протеста и повече не сме имали разговори.

Недоволството ескалира, мирно и мълчаливо ще затворим кръстовището при Трето училище. Имаме готовност да подадем колективно молби за напускане от болницата“, каза Таня Кънева и  добави, че са получили отворени писма за подкрепа от служители в Социално подпомагане и детско здравеопазване в общината.

В момента основната заплата на медицинските сестри в детските градини, ясли и училища в Благоевград е към 1400 лв., а на болничните медицински сестри е 910 лв.

За разлика от ниските заплати в държавната болница в Благоевград, в общинските болници в Гоце Делчев и Разлог месечните възнаграждения вече са 1500 лв.

Протестите на благоевградските медицински сестри, лекари, клинични лаборанти, кодировчици, санитари ще продължат и през следващата седмица./struma.bg, сн: архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *