Борисов поиска контактна група за бюджета с президента Румен Радев и служебното правителство

България ПОЛИТИКА

Контактна група със съдействието на президента Румен Радев и служебното правителство за приемането на бюджета за догодина, призова лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Изборите минаха, но е много вероятно да се зададат нови. Тук искам да направите контактна група и с президента Радев, и със служебното правителство, защото един проектобюджет в такава обстановка неразчетен и незастанали ясно и служебното правителство зад него, както Бойко Василев каза снощи в „Панорама“ – ще стане сватбарски бюджет. И вместо да решаваме проблеми, ние ще гасим пожара с бензин, ако се вкара популистки бюджет наново“, изтъкна той.

Според Борисов със сегашните финансови показатели не можем да се присъединим към еврозоната.

„Все още политически Европа ни желае в еврозоната, но ние трябва да демонстрираме чрез бюджета, че ще овладеем инфлация, ще овладеем дефицита и ще можем да рефинансираме до момента дълга“, заяви той.

Борисов разкритикува остро сегашното финансово състояние на държавата и призова за диалогичност.

„Надявам се без нападки парламентарните групи да въвлекат в решаването на проблемите тези, които ги създадоха“, заяви той.

От партията ще внесат 7 антикризисни мерки в Народното събрание, сред които компенсация на бизнеса за цената на тока, забрана за либерализация на битовите абонати на пазара на тока, намаление с 1 лв. на цената на горивата за литър, провеждането на открита процедура за дългосрочен договор за доставка на газ.

Нито една от тези мерки не е свързана с харчене на държавни пари, коментира Делян Добрев от ГЕРБ./ бнт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *