Атанасов към ГЕРБ: Оттеглете кандидатурата си за председател на НС

България ПОЛИТИКА

Много правилен ход на „Продължаваме Промяната” да си оттеглят кандидата“, заяви той

От студиото на „Здравей, България” Атанас Атанасов, съпредседател на „Демократична България”, призова ГЕРБ да оттеглят Росен Желязков като кандидат за председател на 48-ото Народно събрание.

„Много правилен ход на „Продължаваме Промяната” да си оттеглят кандидата. Това принуждава ГЕРБ да направят същото. Ако твърдят че са национално-отговорни, трябва да го оттеглят. Ако не го направят, останалите политически сили ще изберат друг председател, независимо от ГЕРБ. Не очаквам Росен Желязков сам да се оттегли”, каза той.

Много драматично гледаме на тези неща. Вярно е, че вчера беше тържествен ден. Смятам обаче, че беше много полезен  ден за българската демокрация. На всички ни стана ясно, че ГЕРБ макар и да си купиха изборите, са в изолация, включително и скритият им съюзник ДПС на второто гласуване не ги подкрепиха”, допълни депутатът от ДБ.

По думите му „Демократична България” отново е доказала, че е последователна, конструктивна политическа сила. „Доказахме го вчера, защото не издигнахме наш кандидат. От тук нататък ще трябва да преценим дали се налага такъв ход от наша страна”, поясни Атанасов.   

NOVA.BG

Какво означава „слаба“ имунна система?

Според него председател на НС трябва да е човек извън двете първи политически сили.

„Вчера привечер от ДБ обсъдихме варианта с ротацията. Това е възможно, макар да е сложно технически. Първият избран трябва да бъде Никола Минчев, защото на последното гласуване той имаше 2 пъти повече гласове, отколкото Росен Желязков”, каза още депутатът.

„ДБ няма да направи сделка с ГЕРБ, докато аз съм съпредседател. Борисов вечно търси начин да се допре до нас. Той трябва да се оттегли от партията му”, коментира Атанас Атанасов./нова тв, сн: архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *