Радев към депутатите: Имате възможността да оставите достойна следа в историята с проявата на разум

България ПОЛИТИКА

„Въпреки краткия живот на последните парламенти всяко начало е заредено с надежди и пред вас се открива възможността да оставите достойна следа в историята с проявата на разум, на гражданска отговорност и воля в тези трудни за България им Европа времена“, заяви от парламентарната трибуна президентът Румен Радев.

Той изрази надежда 48-ото Народно събрание да изведе страната от спиралата на политическа нестабилност.

„Нужен е кураж и разум, за да се състави правителство, което да поеме отговорност да управлява във време на тежки изпитания. 48-ото Народно събрание е изправено пред редица неотложни въпроси, които следва да бъдат решени от този парламент, независимо колко време ще съществува“, допълни Румен Радев.

Според него хората очакват решения в борбата с бедността и ниските доходи. Социалната криза влече и ръст на престъпността, като мерките трябва да бъдат решителни и незабавни, подчерта президентът.

Той отбеляза, че бюджетът за 2023 година трябва да бъде приет до края на годината.

„Служебното правителство е готово да внесе проектозакон за държавния бюджет“, каза още Румен Радев.

Той коментира, че ширещата се безнаказаност уронва вярата в държавността и е причина за тежка морална деградация на обществото.

„Има нужда от ясни позиции и активна законодателна дейност, България не може да си позволи да остане в периферията на Европа. Основен приоритет в работата на парламента и правителството е гарантирането на националната сигурност“, заяви президентът Румен Радев./бнт, сн: стопкадър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *