6 учителки се конкурират за длъжността старши експерт по предучилищно образование в РУО – Благоевград

България

6 учителки се конкурират за длъжността старши експерт по предучилищно образование в отдел „Организационно-методическа дейност и контрол“ в РУО – Благоевград.

Както „Струма” писа, в края на месец юли досегашният експерт Камелия Димитрова, която работи в регионалното управление близо 28 години, се пенсионира. Малко след започването на новата учебна година, или на 19 септември, със заповед на министъра на образованието проф. Сашо Пенов бе обявен конкурс, като сред изискванията за заемане на поста е най-малко едногодишен стаж като учител или директор в системата на предучилищното образование.

След изтичане срока за подаване на документи вчера бе обявен списъкът с кандидатите и системата за определяне на резултатите. До участие в конкурсната процедура са допуснати Ивет Здравкова, Блага Христова, Лора Велева, Йорданка Бозовайска, Михаела Войнова и Антоанета Миленкова. Недопуснат е един кандидат – Ренета Пилевска, тъй като представените от нея документи не удостоверяват наличието на минимално изискуемия професионален опит – или минимален ранг IV младши.

Допуснатите кандидати трябва да се явят за решаване на тест на 25.10.2022 г. от 10:30 часа в сградата на Министерството на образованието и науката. В същия ден ще бъде проведено и интервюто с издържалите теста.

„Надявам се кандидатите да се добре подготвени и да имат необходимите професионални качества, за да са полезни както на институцията, така и на децата“, заключи вчера началникът на Регионалното управление на образование Ивайло Златанов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *