Пред Административен съд – Благоевград е оспорено Решение от Общински съвет – Благоевград за реализацията на проект „Scapto Therme AquaPark Bachinovo“

България

В Административен съд – Благоевград е постъпила Заповед на областния управител на област с административен център Благоевград, с която се оспорва Решение № 322 по Протокол №14 на Общински съвет – Благоевград от проведено редовно заседание на 16.09.2022г. Решението е оспорено като нищожно и незаконосъобразно и се иска отмяната му.

С решението, Общински съвет – Благоевград приема община Благоевград да сключи договор за финансиране на допустим проект, по силата на който да поеме дългосрочен общински дълг с цел реализация на проект „Scapto Therme AquaPark Bachinovo“ чрез поемане на дългосрочен общински дълг с максимален размер до 17 348 339 лв. Проектът е допустим за финансиране чрез комбинирана подкрепа между финансов инструмент и безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020. Общински съвет – Благоевград възлага и делегира права на кмета на община Благоевград да извърши всички необходими и фактически действия по изпълнение на решението.

В Административен съд- Благоевград е образувано административно дело № 900/2022г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *