Даряваме зимни дрехи и обувки на Украйна от резерва на МО

България ВОЙНАТА В УКРАЙНА ПОЛИТИКА

Министерството на отбраната ще предостави безвъзмездно на правителството на Украйна хуманитарна помощ, чрез Сухопътните войски на следните количества облекла и обувки: 5000 броя полушуба с подплата; 5000 броя клин с подплата; 5000 броя риза с дълъг ръкав; 5000 броя шапка; 5000 чифта обувки. Това реши Министерски съвет на днешното си заседание. 

Предвидените за предоставяне движими вещи – облекла и обувки, не представляват униформено облекло по смисъла на регламентиращите документи, уточняват от МС.

Дарението се осъществява в отговор на получено искане от украинската страна за осигуряване на медицинска техника и имущества, топли дрехи и екипировка за наближаващия зимен сезон.

„Министерството на отбраната споделя убеждението, че един от основните приоритети във всеки въоръжен конфликт е осигуряването на адекватни грижи за гражданите. 

Посочените количества са от дългосрочно съхраняваните запаси от облекла и обувки за нуждите на Българската армия и са напълно годни за използване“, допълват от МО.

Необходимите дейности по организацията, подготовката, транспортирането и предаването на материалните средства на съответните оторизирани лица от Украйна ще бъдат осъществени от Министерството на отбраната и от структури от състава на българските Въоръжени сили.

Разноските на материалните средства ще са за сметка на бюджета на ведомството за настоящата година./труд,бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *