Лорер: Румен Радев превръща България в политически остров

България ПОЛИТИКА

Няма причина България да не подпише декларацията за влизане на Украйна в НАТО. Там не се казва кога това ще се случи. Румен Радев превръща България в политически остров и вкарва страната в изолация. Това заяви пред БТВ  Даниел Лорер от „Продължаваме промяната“.

„Президентството трябва да обединява българския народ. Президентството и служебните правителства се политизират, защото се опитват да създават и ръководят държавни политики. Пример за това е търсенето на нови изтребители точно в този момент“, уточни той.

„Ако има предложение за изпращане на военна техника за Украйна, ние ще го подкрепим“, обяви Лорер.

Даниел Лорер (ПП): Битката за правовата държава ще бъде дълга, може да продължи десетилетие

„Действията на служебния кабинет са притеснителни. Те изглеждат като на кабинет, който се кани да управлява дълго. Сменят се кадри в НАП, в Митниците. Възможно е смяна в Банката за развитие и Фонда на фондовете. Защо беше битката за „Газпром“, като се оказа, че газ има“, коментира бившият министър на иновациите.

Възможна ли е коалиция?

„На този етап ние смятаме, че цялата отговорност правителство да падне е на „Има такъв народ“, ГЕРБ и ДПС. Сега ГЕРБ и ДПС са в парламента – тяхна е отговорността, след като избирателят им е дал първото място на изборите, да съставят работещо мнозинство“.

„За нас е важно следващото правителство да има няколко основни приоритети – евроатлантизъм и борбата с корупцията“, допълни той.

„Ние нямаме претенции към имена и можем да сме гъвкави, за да сработи една конфигурация. ПП се превръща от протестна вълна в политически фактор“, добави Лорер./новини бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *