България попадна в една група с Унгария, Сърбия, Черна гора и Литва по пътя към Европейското първенство през 2024-а година

ТОП НОВИНИ

България попадна в група G на квалификациите за Европейското първенство по футбол през 2024-а година, което ще се проведе в Германия. Нашият национален отбор ще има за съперници Унгария, Сърбия, Черна гора и Литва, като групата е с пет отбора.

На Европейското първенство ще се класират първите два отбора от всяка група. Последните три места ще бъдат разпределени с плейофни мачове от страни, които са постигнали това право чрез завършилия преди месец турнир Лига на Нациите.

Групата може да бъде определена като доста добра, приемлива и сравнително изравнена. Унгария, която изживява ренесанс на своя футбол, е водач в групата. Сърбия също се намира в много силна форма, има и много качествени индивидуалности. Останалите два отбора са винаги опасната Черна гора, с която България има достатъчно мачове въпреки краткото все още футболно съществуване на малката балканска страна. Литва беше съперник на България и в квалификациите за Катар 2022, като двата отбора си размениха по една победа.

Квалификациите за момчетата за треньора на България Младен Кърстаич ще стартират на 23/25 март догодина, следва още един мач в периода 26/28 март. Останалите четири двойки мачове са през юни, септември и ноември следващата година.

Група G: Унгария, Сърбия, Черна гора, България, Литва

/БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *