Прокуратурата: Има още един свидетел на катастрофата на Околовръстното в София

България

Това обяви административният ръководител на СГП

Има още един свидетел на катастрофата на Околовръстното шосе в София, при която загина 64-годишен французин. Това обявиха от Софийската градска прокуратура. 

От обвинението обясниха действията им относно разследването на предполагаем „полицейски чадър“ над Димитър Любенов.

„Софийската градска прокуратура е образувала досъдебно производство по отношение на ПТП –то. Нашият дежурен прокурор е получил сигнал по телефона в 09.45 ч. Междувременно, колегите, в часовете от катастрофата до този час, са извършвали процесуално-следствени действия. След 2-3 дни излезе информация в различни медии, че служители на МВР са ескортирали въпросния Любенов.

Лично аз се обадих на началника на „Вътрешна сигурност” и му казах, че имаме желание да работим с тях за разкриване на истината. Нашият прокурор подготви постановление, с което възложи определени действия по отношение този патрул – на 28 септември. Той отиде лично в дирекцията, за да прегледат камерите, които са иззети. На тях се вижда само движещата се кола, след него се вижда автомобил на който има надпис „Полиция“. Колата е била със затъмнени стъкла. Лицата вътре не се виждат”, поясни административният ръководител на СГП Илиана Кирилова.

По думите й няма как мъжът и жената от патрулната кола да бъдат задържани от прокурор до 72 ч., тъй като те са били потенциални свидетели на катастрофата. Освен това полицаите, съпътствали автомобила на Любенов, са пътували до него до момента на катастрофата, след което на запис на камери се вижда как са дали заден ход с автомобила си. След подадения сигнал на 112 те първи се връщат на мястото на катастрофата, като най-близък патрул в района, посочиха от прокуратурата./нова тв

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *