Доблестна постъпка: Куриер намери откраднати 10 хил. лева и ги предаде в МВР

България

Куриерът Стефан Радев намерил на улицата пакет с 10 хиляди лева и ги предал на полицията в Ловеч, съобщиха от областната дирекция на МВР.

На 28 септември в районното управление в Тетевен криминалисти започнали работа по получен сигнал за кражба на 10 хиляди лева от частен дом в тетевенско село.

В хода на работата полицейските служители разбрали, че извършителят на кражбата е изоставил парите край път, в землището на угърчинското село Лесидрен, като сумата по случайност е била опакована в брандиран плик на куриерска фирма. Отивайки на посоченото място, полицаите са установили, че парите липсват.

Оказва се, че в това време Стефан Радев, изпълнявайки служебните си задължения, е преминавал по този маршрут, когато вниманието му е било привлечено от изоставен пакет край пътя, носещ логото на фирмата в която работи.

Радев е взел пакета, разтворил го и видял кутия с поставените в нея 10 хиляди лева. Незабавно осъществил контакт с органите на МВР в Ловеч и предал откритата сума.

Пред БТА Стефан Радев разказва, че работи в куриерска фирма „Спиди“, а парите е намерил до свой имот на пътя за Лесидрен.

„Куриер съм и обслужвам ловешките села. Като свърших работа, спрях до къщата ми на пътя за Лесидрен и намерих едно кашонче с товарителница на „Спиди“. Помислих, че някой си е направил майтап“, споделя Радев.

Видял е, че в кутията има пари и предположил, че може да са фалшиви. След като се прибрал вкъщи, веднага се е обадил на началника на районното управление на МВР в Ловеч и на следващия ден предал парите в полицията.

„Не са ми излишни. Щяха да ми помогнат, но нямаше да ме оправят. И да си ги бях оставил, нямаше да съм същия човек после. Хората в района ме познават добре и ми вярват. От 20 години съм куриер, обиколил съм много места. Ако бях взел парите, хората нямаше повече да ми вярват. Знаех, че със сигурност някои си ги търси. Не предполагах дали за престъпна дейност, дали са телефонни измамници или са фалшиви. Нямаше начин да ги задържа за мен, не съм се замислял за този вариант“, допълва Радев.

Собственикът на парите вече се е свързал с него и предстои да се срещнат, за да му благодари лично./БНР, сн: архив МВР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *