Акули плуват по улиците на Флорида след „Иън“(ВИДЕО)

СВЯТ

Ураганът „Иън“ връхлетя със смъртоносна скорост щата Флорида и причини катастрофални щети. Милиони са без ток, домове са изцяло под вода, в която на места плуват донесени от стихията акули.

Американският президент призова жителите да се евакуират, докато още могат.

Бурни ветрове със скорост до 240 км/ч и библейски проливни дъждове над югозападното крайбрежие на щата Флорида. Ураганът „Иън“ е една от най-силните бури в американската история и продължава да се придвижва към вътрешността на страната.

Ураганът „Иън“ достигна Флорида

Ураганът дори „докара“ акули в местното метро и по наводнените улици. Стихия като тази се случва веднъж на 20 години, предупреждават синоптици.

„Ураганът „Иън“ е и ще продължи да бъде много опасна и животозастрашаваща буря. Жителите на Флорида по крайбрежието вече усещат болезнените последици от стихията“, коментира Деан Крисуел от ФЕМА.

Близо два и половина милиона души в 12 окръга на Флорида са евакуирани. Властите съветват всички, които не са успели да се измъкнат навреме, да се затворят в домовете си и да ги обезопасят. А американският президент Джо Байдън призова жителите да спазват всички предупреждения, свързани с бурята.

/новини бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *