Експерти: Няма опасност от режим на тока у нас(ВИДЕО)

ТОП НОВИНИ

Това увериха енергийният експерт Боян Рашев и бившият директор на ЕСО Валентин Колев

Може ли България да остане без газ или за домакинства и бизнеси да се въведе режим на тока? Бившият финансов министър Симеон Дянков каза в ефира на NOVA, че „има реална опасност градове в България да останат без електричество”. „България ще има газ през зимата, и при това на поносими цени“, увери в студиото на „На Фокус” министърът на икономиката Никола Стоянов.

Симеон Дянков: Има реална опасност домакинства и бизнеси да останат без ток през зимата

Темата в „Здравей, България” коментираха енергийният експерт Боян Рашев и бившият директор на ЕСО Валентин Колев. „По тези причини, които спомена бившият министър на финансите Симеон Дянков, няма да се случи”. Така Валентин Колев категорично отхвърли възможността за режим на тока на домакинствата у нас. По думите му в най-лошия случай потребителят автоматично минава към доставчик от последна инстанция.

Икономическият министър: Убеден съм, че ще имаме газ, и то на поносими цени

Боян Рашев се съгласи с мнението на бившия директор на ЕСО и допълни, че токът физически няма да спре, но щял да настане хаос ако има фалити на търговци. На въпрос дали ще издържи електроразпределителната ни система ако все повече потребители решат да преминат към отопление на ток, енергийният експерт отговори, че локални проблеми са възможни. „Според мен има доста региони в България, където не е инвестирано достатъчно в разпределителната мрежа”, смята Рашев.

Целия разговор гледайте във видеото.

/нова тв, сн: архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *